Home > Eemshaven > Onderscheiding Mark Penninga 2022-03-18

Onderscheiding Mark Penninga.

In een bomvolle zaal in het zalencentrum Passe Partout in Appingedam is in aanwezigheid van vrijwilligers van het Zeemanshuis, familie en vrienden scheidend secretaris van het Zeemanshuis, Mark Penninga, op vrijdag 18 maart benoemd tot Lid in de Orde  van Oranje Nassau.

In zijn toespraak benadrukte de burgemeester van de gemeente Het Hogeland, Henk Jan Bolding, de rol van Zeemanshuis als veilige haven in een wereld waarin vrijheid niet vanzelfsprekend is. Hij refereerde aan de gebeurtenissen in het land Oekraïne. Ook in het Zeemanshuis worden vrijwilligers geconfronteerd met Oekraïners en Russen. Hij noemde Mark als een betrokken bestuurder en een nuchtere Hogelandster. De bijbehorende versierselen werden door de burgemeester samen met een kleindochter van Mark opgespeld.

Ook spreker ds. Hoogendoorn prees Mark als nuchter en betrokken bij zijn werk in de kerkgemeenschap van de Gereformeerd Vrijgemaakte Kerk in Uithuizermeeden. Zakelijk en to the point, met een natuurlijk overwicht.

De uitreiking ging gepaard met bloemen, enveloppes met inhoud en cadeaus.

Appingedam, 18 maart 2022.