Home > Eemshaven > Het Zeemanshuis wordt vergroot! 18-03-2021

Het Zeemanshuis wordt vergroot!

Op 18 maart 2021 is opdracht verleend tot uitbreiding van het Zeemanshuis.

De uitbreiding van het Zeemanshuis in de Eemshaven gaat van start! Op  18 maart 2021 heeft het bestuur van het Zeemanshuis aan Bouwbedrijf Doornbos te Roodeschool opdracht verleend tot uitvoering van de werkzaamheden. Aan de zuidzijde van het huidig gebouw wordt over de volle breedte  ca 6 m toegevoegd. Architectenbureau Nienhuis te Uithuizermeeden, verantwoordelijk voor het ontwerp, zal de bouw begeleiden. De uitbreiding is mogelijk gemaakt dank zij een substantiële donatie van de ITF, belangenvertegenwoordiger van zeevarenden.

De groei van de Eemshaven heeft voor een forse toename van het aantal bezoekers in het Zeemanshuis gezorgd. Dit maakt het noodzakelijk dat de ontvangstruimte van het Zeemanshuis wordt vergroot. Hoewel op dit moment vanwege de beperkingen door corona ook voor het Zeemanshuis voelbaar zijn, mag gerekend worden op betere tijden. Daarom heeft het bestuur van het Zeemanshuis besloten aan de al lang gekoesterde wens tot uitbreiding invulling te geven.

 

 

 

 

 

 

 

 

Architectenbureau Nienhuis te Uithuizermeeden, het bureau dat ook het Zeemanshuis heeft ontworpen  heeft voor de uitbreiding een ontwerp gemaakt. Dit kantoor zal ook de bouw begeleiden. Aan de zuidzijde van het gebouw wordt over de volle breedte 6 m toegevoegd. Hiermede wordt de ontvangstruimte vergroot met ca 40 m2. Tevens ontstaat er meer opslagruimte voor voorraden en tijdelijke opslag voor meubilair.

Met de bouw wordt in mei 2021 begonnen.  Oplevering wordt verwacht in september. Op bijgevoegde visualisatie is het Zeemanshuis na de uitbreiding weergegeven.

 

 

 

 

 

De International Transport Workers’ Federation

De International Transport Workers’ Federation (ITF) is een internationale koepelorganisatie voor vakbonden en vakcentrales die de belangen behartigen van werknemers uit de transportsector in 155 landen. In totaal vertegenwoordigt de ITF zo’n 4,6 miljoen werknemers. De ITF ondersteund met financiële middelen het welzijn van zeevarenden. Zo ook het Zeemanshuis Eemshaven.

 

 

 

Het Zeemanshuis

Het Zeemanshuis ontvangt jaarlijks meer dan 10.000 bezoekers en is een initiatief van de Stichting Koopvaardijpastoraat Groningen en wordt gerund door ongeveer 45 vrijwilligers die zeven dagen per week het huis draaiende houden. In het Zeemanshuis kunnen zeevarenden en vrachtwagenchauffeurs ontspannen in huiselijke sfeer. Men kan hier onder het genot van een hapje en een drankje onder andere Tv-kijken, een spelletje spelen of contact zoeken met het thuisfront. Met kerst wordt eveneens aan alle zeevarenden in de haven een kerstpakketje bezorgd. Het Zeemanshuis is in 1999 opgericht en sinds 2004 is zij gevestigd in het pand aan de Borkumweg.