Home > Eemshaven > Kerstpakkettenactie 21-12-2020

Kerstpakkettenactie Eemshaven

Op maandag 21 december en dinsdag 22 december werden in de Eemshaven en de haven van Delfzijl weer de jaarlijkse kerstpakketten uitgedeeld. Deze traditie van ons zeemanshuis vind al bijna 20 jaar plaats. Ooit begonnen als een kleine actie met 30 kerstpakketten voor de schepen in de Eemshaven, is het nu uitgegroeid tot een grote actie met maar liefst 350 pakketten. De inhoud van deze pakketten omvat allerlei zaken. Dit jaar een petje met het logo van het zeemanshuis, wat chocolade, een zakje chips en een zakje pinda’s, een kerstversiering voor in de hut, etc. Dit jaar was namens de Nederlandse Zeevarenden Centrale ook een USB stick beschikbaar gesteld met daarop een opgenomen Kerstviering.

De pakketten werden uitgedeeld door pastor S. Standhardt, bijgestaan door vrijwilliger I. van der Beek. Aangezien het in de dagen voor Kerst  gewoonlijk druk is in de haven, nam het uitdelen twee dagen in beslag. Zoals ieder jaar werd het krijgen van een pakket enorm gewaardeerd. Ondanks de Corona waren we overal meer dan welkom. Daarbij kregen we op maandag nog dezelfde dag een email van een kapitein met een bedankje voor iedereen en op dinsdag een mooie fooi van een zeeman voor ons zeemanshuis.

Ondanks het feit dat ons zeemanshuis gesloten is als gevolg van de coronamaatregelen, proberen we er toch te zijn voor de zeevarenden en hen zoveel mogelijk bij te staan. Op ieder schip hoorden we de wens dat men hoopt spoedig weer naar ons zeemanshuis kunnen komen. Maar ook voor een gezond, voorspoedig en gelukkig 2021!