Home > Eemshaven > Wij zoeken jou 06-08-2020

Wij zoeken jou;

Heb jij een link met de scheepvaart en/of met zeevarenden of lijkt het je leuk om met hen in contact te treden, dan zoeken we jou als vrijwilliger. Zie de advertentie zoals die ook in de lokale kranten wordt geplaatst.

Wij zijn in principe 7 dagen per week geopend van 19.00 tot 22.00 uur, tijdelijk echter alleen op vrijdag, zaterdag en zondag. De reden hiervoor is dat een aantal van onze vrijwilligers tot de risicogroep behoren en er voor hebben gekozen tijdelijk geen bardiensten te draaien.

Het zeemanshuis is zo goed mogelijk corona-proof ingericht, waardoor we minder gasten onderdak kunnen bieden; de veiligheid van zowel bezoekers als vrijwilligers is voor ons erg belangrijk

De zeevarende mag weer mondjesmaat de wal op van de reder/kapiteins en de overheid heeft toestemming gegeven dat wij hen van boord halen in onze pendelbus mits men een mondkapje draagt.

Ons werk wordt zeer gewaardeerd door de zeevarenden en in deze onzekere tijd nog meer dan anders. Je ontmoet zeelieden uit verschillende landen, er ontstaan vaak spontaan leuke gesprekken en sommigen komen vaker buurten en er ontstaan daardoor zelfs vriendschappen.

Spreekt het je aan, meld je dan aan voor een kennismakingsgesprek, daarna kun je een paar avonden meelopen om te ervaren hoe het een en ander in z’n werk gaat, waarna – als beide partijen er een goed gevoel bij hebben – we je graag toevoegen aan ons team van vrijwilligers.